O nas

Naše Društvo Rex Maris Koper je bilo ustanovljeno 22. maja 2014 na ustanovni skupščini Društva v prostorih gostilne » Karjola » v Marezigah. Društvo smo poimenovali po najslavnejši razbitini v slovenskem morju, italijanski potniški ladji » Rex«. Že kmalu po ustanovitvi se je v Društvo včlanilo skoraj 60 članov, od tega jih je danes 48 včlanjenih v krovno organizacijo SPZ. Društvo ima od ustanovitve štiri sekcije: rekreativno potapljanje z SCUBA opremo, apnea, ribiška sekcija , foto sekcija, na kar opozarja tudi njegov uradni naslov »Športno potapljaško, jamsko in ribiško društvo Rex Maris Koper«. Društvo ima svoj sedež na naslovu Ljubljanska cesta 6, 6000 Koper. Prvi predsednik društva je bil Milivoj Čotar, ki je predsednikovanje predal v roke prijazni in izkušeni potapljačici z bogatim stažem Heleni Benčič Kobal, trenutno pa vodi društvo Simon Mauer.

Ekipa potapljaškega centra je sestavljena iz izkušenih potapljačev, inštruktorjev in reševalcev. Poleg izobraževanja polnimo tudi potapljaške jeklenke z zrakom in plinskimi mešanicami (nitrox, trimix), vodimo spoznavne potope, potope za začetnike in višje kategorije v Fiesi. Potapljamo se tudi v Piranu, bližnjem Sesljanu in Sveti Marini. Posredujemo informacije in svetujemo pri nakupu potapljaške opreme.

Skupina fotografov in podvodnih snemalcev (Henri Germanis, Doris Cah, Leonard Štoka Sedmak, Gerdes Zadnik idr.) vestno in skrbno beleži svet v vodi in družabne dogodke na kopnem. Mlajši med nami pa občudujejo podvodne fotografije na spletnem omrežju facebook in člankih v raznih revijah.
V zadnjem času je zaživela tudi sredina ljubiteljev ribičev, ki imajo pred seboj veliko idej in zamisli.

Ravno tako pa smo uspešni tudi pri potapljanju na dih, saj imamo v svojih vrstah svetovno prvakinjo v svoji kategoriji Alenko Artnik.
Vabljeni vsi, ki vas zanima čudovit podvodni svet barv, modrine in tišine. Prednosti Društva Rex Maris Koper je kar nekaj: neposredna bližina morja, predanost in strast naših inštruktorjev ter prijateljski odnosi, ki vladajo v naših vrstah. Pred nami so številni novi potopi, sproščena druženja in nore zgodbe ob potapljaških dogodivščinah.
Najmlajše potapljaško društvo Rex Maris Koper.

VODSTVO

Upravni odbor društva: Nadzorni odbor: Disciplinska komisija: Vodje sekcije:
Simon Mauer / predsednik Čotar Milivoj Boštjan Čok / predsednik Doris Cah / rekreativno potapljanje
Martina Kobal / tajnik Tea Štoka  Robert Belič / član Alenka Artnik / apnea
Miloš Peršolja / blagajnik Nataša Živec Henri Germanis / član Henri Germanis / podvodna fotografija
Doris Cah / član Zoran Jovanovič / nadomestni član Zoran Jovanovič / športni ribolov
Gorazd Sulčič / član Sandi Vuk / nadomestni član

Ostale zadolžitve članov:

DOKUMENTI

Statut  društva »Rex Maris« Koper

Pravilnik o delu disciplinske komisije

Pristopna izjava